Lunis.se = Har de bästa nyheterna
Firstdate CPL DE
Detta får ske på egen risk och det är inte säkert att det fungerar just mot din / er hund

 

 

Skäller din hund på människor och andra hundar ?

Ett tips kan var att när hunden skäller, böj dig ner och stoppa fram handen framför nosen på hunden och ge ett kommando " tyst " om hunden blir tyst så belöna hunden.

Tips 2

Ha en halvmeter kedja / kätting i fickan. När hunden skäller, kasta kedjan / kättingen i marken.

Ylar eller piper din hund är du går?

Först och främst få hunden andra tankar igenom att gömma hundgodis under en dörrmatta, då blir hunden sysselsatt och glömmer bort vad den annars skulle ha gjort.

 

Hoppar din hund upp på bordet?

Ha en vatten flaska med spray funktion och spräja på hunden varje gång när den försöker ta sig upp på bordet.

 

Skäller din hund inne i lägenheten eller i huset?

Ta en liten plastburk och lägg i något som skrällar tex: makaroner och när hunden skäller så kastar man burken mot hunden då fångar du hundens uppmärksamhet. detta måste göras varje gång hunden skäller.

 

Skäller din hund?

Använd en tom plastkasse och slå med den i luften när hunden skäller.

 

Ett smart sätt att kolla om hunden för tjock eller för mager?

Dra ett finger på revbena på hunden och känner du ite revbena så kan hunden vara överviktig. Men ser du mönstret av revbena så kan hunden vara för mager.

 

Mer tips kommer eller tipsa gärna själv genom att skicka ett mail till oss.

 

Lite kort information om fästingar och botemedel.

Den mest vanliga arten i Sverige heter: Ixodes ricinus och finns mest i södra och mellersta delen i landet. Fästingen trivs i fuktiga marker och där tempraturen är över 5 grader. vill du veta mer om fästingen så gå in på den här sidan

Lugn det finns botemedel, det enklaste är ett halsband som finns att köpa receptfritt på Apoteket. Eller titta in på tillverkarens hemsida här

 

Om han vill träna sin hund mentalt?

Om nu vill träna sin hund mentalt så finns ett mycket bra filmklipp dagnys hemsida. I filmen övar de bl.a skrämmsel. Filmen hittar du här.

Fler Filmer finns att se på bl.a Fritt följ, rutan och baklängesövgningar.

 

Citat från litenhund.se: Testa din hunds psyke

Testa din hund... 
När jag gick en kurs i hundpsykologi, förklarade instruktören att ett bra sätt att testa en hunds psyke var att ramla omkull och spela skadad. En hund med dåligt temperament skulle försöka bita sin husse, medan en bra hund skulle slicka honom i ansiktet eller visa sig orolig. 

En kväll när jag satt i vardagsrummet och åt pizza, bestämde jag mig för att testa hans teori på mina egna två hundar. jag reste mig upp, satte handen för bröstet, gav till ett skrik och sjönk ihop på golvet. Hundarna tittade på mig, kastade en blick på varandra och rusade sedan raka vägen till soffbordet och slukade min pizza.

Källa: www.litenhund.se